ISBN 90-430-0525-8
            Prijs:
22.95
            Uitvoering: paperback
            Aantal pagina's 224
            



Was het maar weer maandag  

                    Breng het plezier terug in je werk
Reeves
Je kunt alleen goed zijn in de dingen waarvan je houdt

Werk wordt vaker gezien als uitputtingsslag dan als een bron van plezier. Werk krijgt vaak de schuld van allerlei kwalen, zoals echtscheidingen, depressies, hartkwalen en zelfs van een verminderd libibo. Maar ... werk is veranderd. Het is beter en bevredigender dan ooit tevoren. Het wordt tijd om de manier waarop we erover praten en denken te veranderen.

Mensen willen niet meer werken om te leven; ze willen gewoon leven. Misschien heb je geen hobby's omdat je werk leuker is dan welke hobby ook. Misschien voel je je op je werk wel prettiger dan thuis.

In plaats werk af te doen als een noodzaak om de rekeningen te betalen, hebben we werk nodig dat stimulerend, uitdagend, speels, sociaal en leuk is. We geven onze passie, verve, enthousiamse, verbeelding en intelligentie maar daar willen we ook meer voor terug dan vroeger: zelf de keuze maken wat, wanneer en waar we het doen; we willen beloond worden voor onze ideeën; we willen geld maar we willen ook vrijheid.

Was het maar weer maandag geeft een eerlijke kijk op wat werk nu eigenlijk is. Het rekent af met de stressmythe. Stress en plezier in je werk kunnen ook samengaan. Voor veel mensen is adrenaline de brandstof voor succes.
Ook laat het zien dat de scheiding tussen werk en vrije tijd helemaal niet zo strict is. Ons werk heeft een geweldige invloed op de manier waarop we ons ontspannen. Zo blijkt dat mensen die passiever werk gaan doen, ook passiever worden in hun vrije tijd.

Leer hoe je het meeste van je week maakt te beginnen met een plezierige maandag. En vergeet niet: in iets waar je niet van houdt kun je ook nooit succesvol worden.

De auteur
Richard Reeves is directeur van het Future Institute in Londen en columnist van The Guardian. Tevens schrijft hij artikelen voor The Observer en The New Statesman.