WINKELWAGEN  
  Thuis en op het werk
Computerboeken
Management
Algemeen
Voor Dummies
Free stuff
Downloads
  Studieboeken
Economie, management, marketing en recht
Informatica
Techniek
Communicatie en communicatieve vaardigheden
Wiskunde en statistiek
Psychologie en sociologie
Studievaardigheden en loopbaanontwikkeling
Vertegenwoordigers
  Pearson Longman
ELT
  Nieuwsbrief
Schrijf u in
  Informatie
Zoektips
Algemene voorwaarden
FAQ's
Geef ons feedback
 

Hap slik weg (17 augustus 2007)

Hebt u ooit een uitgedroogde chocoladecake tot de laatste kruimel opgegeten, ook al smaakte deze naar karton met een chocoladegeur? Hebt u ooit een zak friet tot op de bodem leeggegeten, ook al waren de frietjes koud, slap en taai? Dat zijn pijnlijke vragen om te beantwoorden. Waarom eten we te veel van dingen die niet eens lekker smaken?

We eten te veel omdat we worden gebombardeerd door signalen om ons heen die ons opdragen om te eten. Het ligt domweg niet in onze aard om na elke hap te pauzeren en ons af te vragen of we voldoende hebben gehad. Wij mensen eten alsof het onze taak is om alles op te eten.

In het boek Hap slik weg laat voedselexpert Brian Wansink zien waarom u zich meestal niet realiseert hoeveel u eet, wat u eet – en waarom u eigenlijk eet.
Laatste nieuws

11 oktober 2007


11 oktober 2007


9 oktober 2007


3 oktober 2007


2 oktober 2007


1 oktober 2007


19 september 2007


13 september 2007


6 september 2007


17 augustus 2007