Vegetarisch koken voor Dummies   

Suzanne Havala

Over vegetarisch koken en eten
MKZ, gekkekoeienziekte, groeihormonen: steeds meer mensen kiezen ervoor minder of helemaal geen vlees te eten.

Hoeveel vegetariërs er in Nederland zijn is onduidelijk. De schattingen lopen uiteen van 1,9% (in 1999, onderzoek in opdracht van kooktijdschrift Sla) tot 5% (onderzoek Nederlandse Vegetariërsbond). Tijdens de MKZ-crisis schatte Intomart het aandeel op 4,4%, maar of al deze mensen ook vegetariër blijven is nog onduidelijk. In België wordt het aantal mensen dat voor 100% vegetariër is geschat op 2%. Ander onderzoek toont dat 7% van de Belgen minstens een keer in de week een vegetarisch product koopt. (Bron: Vegatopia.com)

Duidelijk is wel dat het aandeel van vleesvervangers in de supermarkt groeit omdat dit een makkelijke manier is om snel een vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Consumenten kiezen er ook steeds meer voor om niet elke dag vlees te eten. Ook in restaurants en kooktijdschriften wordt steeds meer aandacht besteed aan vegetarisch eten.

Over het boek
Vegetarisch koken voor Dummies is bedoeld voor nieuwe vegetariërs en parttime vegetariërs die een gezonde, lekkere en vleesloze maaltijd op tafel willen zetten. Het bevat 100 recepten, manieren om niet-vegetarische recepten om te zetten, bespreekt waarheden en onwaarheden over voeding en geeft tips voor het koken voor vegetariërs binnen een niet-vegetarisch gezin.

De auteurs
Suzanne Havala (Chapel Hill, North Carolina) is een dietiste/voedingsconsulente en auteur van The Natural Kitchen en The Vegetarian Food Guide and Nutrition Counter.




ISBN 90-430-0609-2
Prijs:
27.95
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's 352